Vormen

Visueel faciliteren

Bijeenkomsten, brainstormen en vergaderingen worden vaak als een noodzakelijk kwaad ervaren. Een veelgehoorde klacht is dat de bijeenkomsten ook weinig effectief zijn en resultaat blijft vaak uit. Hoe maak je het weer leuk en effectief?

Met een visueel facilitator en een goede werkvorm! Als visueel facilitator kan ik je bijeenkomsten effectiever, leuker en energieker maken.

Met de juiste werkvorm begeleid ik de groep naar het doel van de bijeenkomst.

Het resultaat is een energieke, effectieve bijeenkomst. De deelnemers kunnen aan de slag!

Visuele notulen

Wil je meer interactie, plezier en structuur tijdens een bijeenkomst, vergadering of workshop, maar heb je geen facilitator nodig?

Kies dan voor Graphic Recording, ofwel visuele notulen. Graphic Recording is het live tekenen van een bijeenkomst, meeting, presentatie of vergadering. Tijdens het gesprek ontstaat er langzaam een beeldverhaal.

Het livetekenen van wat er gebeurt zorgt ervoor dat deelnemers het verhaal beter kunnen volgen, verbanden leggen en het daardoor beter onthouden. Aan de hand van de tekening die ontstaat, kun je samen de dialoog aangaan.

Het resultaat is niet alleen een overzichtelijk verslag van een bijeenkomst, maar ook meer betrokkenheid.  Zo ontstaan er mooie gesprekken waar je doelgerichte acties van kunt maken.

Na de bijeenkomst dus geen dikke pakken tekst, maar een prachtig beeldverslag, waarmee je meteen aan de slag kunt.  

Wil je je presentaties effectiever en aantrekkelijker maken?

Ik kan je presentatie tekenen!

Het resultaat is een interactieve, visuele presentatie, waar je je verhaal bij kunt vertellen in plaats van dat je slides voorleest aan  toehoorders, die vervolgens weinig onthouden van het verhaal door de grote hoeveelheden tekst. Een getekende presentatie creëert betrokkenheid en ook veel meer plezier!

Dat maakt je presentatie niet alleen levendiger, ook onthouden de toehoorders beter wat je vertelt en kun je live toevoegingen doen aan je presentatie, om het nog actiever te maken!

Presentaties verhelderen met illustraties

Een powerpointpresentatie is gelukkig niet per definitie een woordenbrij of opsomming van rijtjes tekst. Wil je geen op papier getekende presentatie, maar wel een visuele? Dat kan ook. Met mijn illustraties kan ik je presentaties verhelderen. Bekijk hier een voorbeeld van een visuele presentatie die ik maakte in opdracht voor de Perslijst.

Workshops

Zelf leren hoe je snel en zakelijk kunt tekenen? Ik kan je helpen. Tijdens een workshop leer ik je hoe je visueel verslag kan leggen van je meetings, je trainingen en je presentaties. Ik maak de workshop op maat en ben ook beschikbaar voor incompany trainingen.  Stuur een mail naar info@drawingiris.com voor mogelijkheden en data.